torsdag 30 januari 2014

Från gluten- och mjölkfritt till Raw food med Robert Morsend



Sedan jag funderade ut att jag var känslig mot gluten och hyperkänslig mot mjölkprodukter har jag minskat på dessa drastiskt. Jag använde mig av muskeltestning för att få reda på det, eftersom inga läkare har kunnat hjälpa mig hittills.

Gluten- och mjölkeliminering

Jag har haft svårt att ta bort gluten och mjölk eftersom inga läkare har diagnosticerat mig, ända tills jag insåg att det inte bara var gluten och mjölk utan hela min kost som behövde förändras.

Men hur skulle jag lyckas? Allting är gluten och mjölkfyllt. Eftersom det inte bara är jag som är känslig utan även min son som genom muskeltestningen förstod att han inte tål gluten, mjölk och nötter, slutade direkt.

Van vid bröd

Eftersom han var så van vid bröd, pasta och nutella, var det en mycket jobbig övergång fysiskt för honom. När jag gav honom bröd, eller liknande, spydde han i tre dagar och blev mycket sjuk.

Samtidigt pågick detoxifisering. Det innebar att hela kroppen börjar avlägsna en massa saker som den har inom sig. Det första han fick ut var ett virus, Rubella, röda hund. Som tur var hade jag redan haft det då jag var gravid. Gravida ska vara försiktiga med röda hund-viruset då det kan skada fostret allvarligt.

Han förstod snabbt att när han åt gluten och mjölk mådde han otroligt dåligt.

Raw food-Kristina

Själv hade jag en massa problem som jag inte kunde lokalisera även när jag tog bort gluten och mjölk. Jag började därför söka på Raw food och hittade RawFoodKristina. Jag hade sett henne tidigare och tyckt om det jag såg, men jag vågade inte testa eftersom jag läst att socker är det farligaste för kroppen att inta. Att fruktos och vanligt rörsocker är skilda saker förstod jag inte.

Cancer, candida och svamp

Vad jag också visste var att cancer var en sorts "svamp", precis som när mögel bildas på bröd för att bryta ner det, bildas också mögel i kroppen som heter cancer. Men jag hade förknippat cancern med socker och därför försökte jag mig på LCHF och det lät väldigt bra. Men förstoppningen var kvar, tröttheten var kvar, allting var kvar. Jag hade minskat på kolhydraterna som couscous, pasta och bröd sedan länge, men LCHF hjälpte inte. Jag var sötsugen och krävde fortsatt att dricka Cola-drycker och godis, choklad och croissant.

Så hur gick jag vidare.

Ögonfärgen förändrades

Jag lyssnade på Kristina då hon nämnde att hennes ögon hade ändrat färg från brun till blå. Det fick upp mina ögon. När jag var 18 år, 1998, var jag också intresserad av iridology, men under all den här tiden har jag inte försökt att förstå det bättre. Så nu, 2014, är jag tillbaka där jag en gång var. Genom att titta i ögonen ser man exakt vad man har för fel. Jag såg mina.

Mina ögon

Mina ögon är blåa. Men över det blå fanns en massa vitt. Det hade jag aldrig märkt förut. Jag hade bara intresserat mig för färgerna utan att förknippa det med min kropp och mina sjukdomar. Förutom att ögonen var överskuggade med vitt fanns i mitten en brun-gul-grå cirkel i två små ringar närmast pupillen. Sedan tittade jag på den blå ringen längst ut på ögat som var djupblå. Jag tänkte, fina ögon.

Ha, det fanns mer att berätta. Förutom dessa färger som avslöjade hur jag mådde inombords och vad som var orsaken till alla mina problem, förstod jag vilka organ som hade fått stryk under alla dessa år.

Kosten

Det jag märkte var att när jag förändrade min kost och långsamt gick över till frukt och grönsaker, mestadels frukt och till viss del ibland också potatis, ris, kyckling, tonfisk och ägg och skippade allt annat, krävde jag inte längre sockret. Däremot krävde jag torkad frukt och färsk frukt.

Jag förstod att det vita i ögonen berodde på protein från i synnerhet mjölkprodukter. Jag förstod att det bruna i ögonen berodde på all sulfur från kött, mjölk och gluten. JAg förstod att jag hade stora "hål" i ögonfärgen, som klippor eller klyftor eller gropar som var ytliga eller djupa och att de representerade min kropp.

Reflexologi

Jag har länge lärt mig reflexologi, på händer och fötter och började nu också lära mig mer om ansiktets reflexologi. Allting hängde ihop.

När jag började gå över till Raw Food, långsamt men säkert, och tog bort främst gluten och mjölk, hände saker varje dag.

Nysningarna försvann

Min sinusitis, nysningarna jag hade haft varje morgon sedan flera år tillbaka, försvann. Det tog ett par veckor, men jag tålde helt plötsligt kyla bättre. Jag nös inte längre. Yes! Framgång. För det var hemskt att hela tiden nysa, trots att jag inte var "förkyld".

I ögonen syntes orsaken.

Ph-värde: 5

JAg hade också lärt mig att ph spelade roll i kroppen. En gång gjorde jag ett test med ph-papper för att se var jag låg. Man sade att 7,4 är normalt, men jag hade fem. Jag tänkte, ok, några säger att det är normalt så jag brydde inte mig. Men nu förstod jag att jag var väldigt, väldigt sjuk, pga av vad jag ätit.

Även min långtida känsla av meningslöshet, depression och "lathet", känslan av att jag inte brydde mig, försvann. Jag hade försökt att göra någonting annorlunda i mitt liv, men det kändes som jag bara väntade på att dö. Allting var meningslöst. När jag började gå över till Raw food, försvann känslan av trötthet.

Trötta binjurar

Jag hade nyligen också läst att allting berodde på mina trötta adrenal glands. Läkarna sa att det var en "mode-grej" och att det inte var någonting att satsa på. Men jag började med dessa. JAg förstod att C-vitamin var det som skulle kunna hjälpa adrenal-glands (bispottkörteln), så jag gick och köpte ett par tuber på apoteket och tog 2000 mg varje dag. Även mina barn kände att det hjälpte dem och gillade att dricka det med. Jag kände en viss skillnad, men snart orkade jag inte, eftersom det överlag inte fungerade.

C-vitamin i tablettform för stora

Jag läste vidare och insåg att alla vitaminer och mineraler som man får på recept är skadligt för kroppen, eftersom dessa partiklar är 1000 gånger större än de vitaminer och mineraler som finns i frukt och grönt. Så jag slutade med dem. Eftersom jag var gravid insisterade gynekologen att jag skulle ta järntabletter och kalciumtabletter och multivitamintabletter. Hon gav mig tabletter mot förstoppning. Jag åt fortfarande mjölk och till viss del mjölprodukter. Allt det tillsammans gav mig 15 dagars förstoppning. That's it, tänkte jag, det måste finnas någon annan väg.

Jag googlade vidare och läste på, jag insåg att förstoppningen berodde på mjölk, gluten, vitaminer och mineraler, samt förstoppningsmedlet jag tog, därför slutade jag tvärt med alltihop och inom tre dagar fungerade min mage igen, fortfarande hård dock.

Min gynekolog hade fel. Hon är tränad för att kolla bebisen, inte för att vara helhetsdoktor.

Jag tänkte, ok, kanske är det så att när jag längtar efter någonting, cravings, så berodde det på att bebisen ville ha det. Så jag började lyssna på vad min kropp ville ha. Ville den ha bröd lyssnade jag inte, men annars.

Omega-3-fetter

Min mamma var inne på Omega-tre fetter från fisk, så jag försökte att leta efter fett-rika feta fiskar som inte var så dyra. Eftersom jag inte åt omega-3 tänkte jag att det var därför jag var så trött. Fortfarande fattade jag inte vad som var det underliggande felet.

Jag visste också att adrenal-glands och tyroiden var immunförsvarets stora stöttepelare, men förstod inte riktigt hur jag skulle få bukt med att få igång dem. Jag rekommenderades att vila mina adrenal glands, dvs vila. Eftersom gynekologen också sa att jag skulle vila, så gjorde jag det. Men inte blev jag bättre. Jag förstod att det skulle ta upp till 2 år innan adrenal glands blev bra, men jag behövde bli bra mycket snabbare än så.

Ork

Jag visste också att jag hade utsatt min kropp för gluten och mjölk under många år och att jag behövde tid för att reparera min kropp. Jag orkade aldrig slutföra någonting, blev ofta arg eftersom energin var slut. Mina två stora barn behövde min hjälp med kläder, mat, läxor och uppmärksamhet, men jag sov nästan hela tiden.

Jag tänkte att mina adrenal glands var nere på grund av att jag haft ett mycket tufft äktenskap, många motsättningar inom släkten och annan stress över barnens utbildning, uppfostran och andra släktproblem.

Visst kan det vara så att det var bidragande faktorer, men i grund och botten hade jag säkerligen kunnat hantera detta mycket bättre om jag redan för länge sedan insett att kosten varit avgörande

Kinesiologi

Genom kinesiologi kunde jag testa mat jag tålde och inte tålde, vad jag gillade och inte gillade osv. Detta gjordes med barnens entusiasm och glädje och vi hade roliga stunder tillsammans där vi testade allt från om vi gillade bajs, till vem vi älskade mest och vi gjorde blindtester, dvs. de sa aldrig högt vad de frågade mig om, utan testade direkt och det var spännande.

När jag väl förstod att jag skulle undvika vissa saker, bland annat att gluten försvagade mig och mjölken i synnerhet, men även clementiner, så stärkte det mig. Även mina barn tog till sig vad de upptäckt och började förändra sin kost, i synnerhet min son som alltid var så trött och omotiverad.

Jag tittade sedan in i mina ögon och såg att det fanns "gropar" där Tyroiden var. Den var stor, bred och djup. Men för att få bukt med tyroiden måste man börja med maten. JAg googlade och fick veta att mjölkprodukter var b r a för tyroiden, och jod. Joden visste jag sedan innan, men att mjölkprodukter var bra var jag kluven inför. Jag tänkte att de måste vara bra. De innehåller visserligen kalcium till viss del, sulfur som är bra för knäna och hyn och fanns i många livsmedel. Jag ville inte sluta med mjölken och när man sade att det var bra för tyroiden, visste jag inte bu eller bä, då jag fick dubbla budskap om mjölkens fördelar och nackdelar.

Luftstrupen

Andra saker jag upptäckte i ögonen var att det fanns gropar där Trachea Esophagus satt. Varje gång jag åt någonting som innehöll mjöl fick jag halsbränna. Därför var det naturligt att den var svag. Jag fick rekommendation att äta honung, yogurt, smoothies, soppor och bakpulver samt ingefära, gurkmeja och aloe vera. Men jag åt i princip yoghurt redan och inte hjälpte det.

Sedan hade jag också problem med mina öron. Det var ganska nytt. JAg hade börjat höra sämre de senaste åren och i synnerhet de senaste månaderna. Detta syntes i ögonen och hade samband med nacken och skuldran, som jag ofta kände värk i. Jag tänkte bara att det berodde på att jag satt mycket med datorn och att jag överansträngt mig och att jag behövde träna. Men samtidigt skulle träningen försämra mina adrenal glands.

John Gray Venus-Mars

Mars-Venusmannen John Gray hade talat om adrenal glands och han förespråkade Maca-pulver och annat, som är naturligt. Men inte hade jag tillgång till sådan lyx och kunde därför inte prova det. För övrigt hade jag inte ens tillgång till det.

Nästa sak var att min magsäck, mina inälvor och min hjärna hörde ihop. Jag visste att jag hade sura uppstötningar och att jag hade ont i mjälten i bland, i levern ibland, i magen i bland. Det som var värst var dimman i hjärnan jag upplevde. Tröttheten som fanns där och hur jag bara orkade en timmes arbete varje dag, inklusive matlagning, städning. Jag var sängliggandes nästan hela tiden. Bara att gå ner för trappor klarade jag inte och uppför var hemskt. Jag är ändå bara 33 år gammal inte min gamla mormor.

Jag förstod också genom att titta i mina ögon att jag hade problem med mitt bröst (chest). För att bygga upp den behövde jag vara i solsken och äta omega-3. Det stämde nog. Jag hade inte sett solen på nästan 13 år, utan varit inomhus i princip hela tiden. När jag väl började gå ut i dagsljus (jag trodde det behövdes sol för att få i mig D-vitamin), började jag känna mig bättre. Jag orkade två timmars arbete innan jag gick in i väggen.

Strålning från Internet

En annan stor faktor var att jag använder mig av internet både dag och natt. Strålningen från den förstörde mina ögon och min kropp. JAg tänkte att det inte är bra, men jag var beroende av internet, eftersom jag var sängliggande och ofta ensam. Jag ville inte ha ett socialt liv, då jag inte orkade med det fysiskt, emotionellt eller mentalt. Jag ville vila. Men i vilan använder jag mig av internet och tv och det gav mig ofta trötta, torra, irriterade ögon. Det gick så långt under många år att jag till slut fick fem starka ögonmediciner, varav två var antibiotika och därefter började jag minska på datoranvändandet till förmån för att sitta ute i dagsljus en halvtimme. Bara en halvtimme gjorde skillnad då jag bytte ut "internetdrogen" mot naturligt ljus.

D-vitaminbrist

Jag hade även gjort tester och fick veta att jag hade anemi, järn-brist, och att jag hade brist på D-vitamin. Gynekologen sa att testet inte indikerade D-vitaminbrist, utan någonting annat, men jag hade redan googlat på det och läst vad andra läkare sagt om testet och vad det visade. Min brist på D-vitamin var nere på 20 mmol och normala mängder är runt 70. Gynekologen tog mina tester så jag har inte de kvar. Hon ville kanske läsa på om det, vad vet jag.

Nästa sak jag inte hade hört talas om tidigare var the pituitary gland och pineal gland. Jag hade två djupa gropar där de var. Vad betydde detta? Pituitary gland är hypothalamus tjänare. Den sitter bakom näsan, mitt i skallen och producerar hormoner för tillväxt, sexuell utveckling, metabolism och reproduktion.

Dålig sömn

Tillväxthormonerna förstod jag ökade under natten och eftersom jag åt så dåligt och sov så mycket på dagarna var nätterna sköna utan störningar att sitta vid internet. Mina ögon blev trötta, jag blev trött och hela min kropp blev trött och jag förstod att jag måste sova på nätterna. Vad jag hade läst var det viktigt att sova mellan 22-01 på natten då the adrenal glands  reparerade sig själva, vilket jag ofta aldrig gjorde. Därför kopplade jag aldrig min trötthet till någonting annat än självvald brist på sömn på natten. Men när jag ändrade på min kost förstod jag att det också var kosten det var fel på. Den hjälpte mig inte direkt att bli trött, samt att jag helat tiden vistades utomhus och aldrig rörde på mig.

Pituitary gland kontrollerar thyroiden fick jag nu läsa på google. För att hjälpa den behövde den Solsken och nötter (Vitamin D). Den behövde mangan, Vitamin E och D. Jag läste att den också behövde protein, bönor, fullkorn och bladgrönsaker, och därför blev jag förvirrad ännu en gång. Sesamfrön är bra för the pituitary gland och en blandning av sesamfrön och honung njuts av både mig och min son.

Tallkottkörteln - det tredje ögat och solljus

Den andra nyheten genom iridology var att min pineal gland var svag eller sjuk. Den brukar kallas för det tredje ögat och The seat of the soul. Den är beroende av melatonin och brukar ofta vara fulla av kalcium som förstör den. Oregano tar bort kalciumskalen runt omkring den. Den ville också ha klorofyllrik mat (tänkte då på alger), gröna bladgrönsaker och äppelcidervinäger. Förutom det krävden den jod för att fungera vilket fanns i broccoli, mandel, apelsin, linfrön, dill och timjan. Den ville också ha bor från rödbetor och torkade plommon. Man måste också se till att undvika fluor i vattnet, tandkrämen och satsa på melon, citron, banan och vitlök istället för att rena den.

Jag hade under lång tid försökt att införskaffa linfrön, sesamfrön, torkade frukter eftersom jag länge insett att dessa var bra mot förstoppning. Eftersom jag inte gick utomhus så ofta tog det lång tid innan jag fick det. Familjen hjälpte mig att leta efter dem. Min mage fungerade bättre när jag åt det, men fortfarande var jag förvirrade över vilken övrig kost jag skulle äta. Socker var ju farligt och därför var inte heller torkad frukt så bra...tänkte jag.

Rectum

Nästa grop i ögonen var stor, bred och tydlig. Det var rectum. Inte förvånad då jag visste att jag hade förstoppning sedan decennier. Jag hade försökt att leta efter fullkorn, men inte hittade jag det, så jag tänkte att förstoppningen berodde på brist på fullkorn och funderade inte så mycket mer på det. Ris, potatis och alla kolhydrater hade jag fått inpräntat av LCHF-are att de var "dåliga", pga. "sockret" och att vi skulle satsa på protein, fett och grönsaker och absolut sällan äta frukt. Men inte blev jag friskare av deras sätt. Jag var övertygad om deras filosofi eftersom jag mådde bättre utan glutenfritt, men jag mådde fortfarande inte bra. Äggen, yoghurten och grönsakerna räckte inte, jag hade fortfarande starkt sötsug.

Träning?

För att få ordning på min tarm tänkte jag att det var brist på träning, men eftersom mina adrenal glands inte fungerade tänkte jag i och med alla mina symptom och man rekommendera dessa "patienter" vila, ville jag inte anstränga mig. Träning var uteslutet. Men det är just träning som jag sedan två decennier trodde hade lösningen för allting (och visst är det väl så åtminstone till hälften). Så fibrer och vatten och att lyssna på sin defecatioin reflex som börjar ca 45 minuter efter maten och håller på i ca 15 minuter så kanske min rectum skulle fungera igen. Men magen blev inte bättre, inte än. Den torkade frukten var slut och därför var också min mage igensvälld igen.

Dr Oz

Jag lyssnade på Dr Oz om allergier och testade att utesluta en massa ämnen, men jag klarade inte av att äta så.

Nästa sak jag behövde jobba med var min solar plexus. Jag läste att gul mat var bra för den, men gick inte vidare.

Den mörka blå randen runtomkring ögon trodde jag var bra, men det är ett tecken på dålig syrebrist och anemi. För att få bukt med det behövde jag äta körsbär, granatäpple, blåbär, hallon, jordgubbar, valnötter, avokado och tomat (vilket också ger mjuk bebishy samt ljusare ögon). Problemet var att jag inte hade tillgång till de säsongsfrukterna och bären. Allt var slut eller otillgängligt. Det jag kunde skaffa, men som var dyrt, var hallon, valnötter, avokado. Det enda som var billigt var tomaterna. Jag köpte lite grann, men det tog slut på två dagar.

Robert Morsend på Youtube

Jag började läsa på mer om ph och vad som gjorde kroppen alkaline. Jag var fortfarande inte helt övertygad om Raw Food förrän jag lyssnade på Robert Morsend på youtube. Det var han som hjälpte mig att förstå att den bästa maten vi kan äta är Raw food. Kristina var mitt levande exempel på RAw food living. Nu var det min tur.

Jag började introducera Raw food till mig och barnen. Det var tufft, eftersom det var så kostsamt ekonomiskt. Vi var tvungna att dryga ut kassan med "fattigmansmat" som ägg, mjölk, grönsaker, processade juicer, yoghurt, tonfisk, ris, potatis, creme fraiche och annan vanlig mat. Vi hade inte råd att äta bara frukt och nötter.

Lite i taget - övergång i kosten till mer växtbaserad föda

Min son som vägrat att äta mer än en fingertopp banan började kunna äta upp till tre bananer varje dag. Han avstod från socker, mjölk och gluten, men åt glutenfritt mjöl i form av pannkakor. Jag hade inte råd att gå över till sojamjölk och det fanns inga andra alternativ. Det som var positivt var att vi kunde äta choklad fortsatt (eftersom vi bara uteslutit gluten först och främst), men snart tog vi också bort mjölk, yogurt, men hade kvar smör. Potatismos med korv och ketchup var också något jag fortfarande bjöd på, fastän jag visste att mjölk inte var bra för honom. Jag hade inget val, vi hade inte råd och jag visste inte vad jag skulle ge.

Han började också dricka apelsinjuice, färskpressat varje dag, vilket fick fart på hans tröga mage. Diarré fick han och sedan dess förklarar han att nu är hans bajs inte längre som tegelstenar utan som potatismos. Hans förändrade kost påverkar också hans uppmärksamhet. Han sitter inte längre vid datorn och spelar från skolans slut till läggdax och på helger, utan han känner sig så pass pigg att han accepterar att inte spela.

De dagar han får i sig gluten och mjölk är också de dagar han är som tröttast och grinigast. Han är 10 år.

ADHD

När han var mindre fick han diagnosen uppmärksamhetsstörning, och nästan autism. När han var spädbarn spydde han varje gång han ammat. (Att det jag åt påverkat honom förstod jag inte helt då). Varför han spydde visste jag inte, och han ville amma hela tiden. Han var tjock och rund, och kallades för kalkon så näringsbrist som är så vanligt hos glutenallergiker var inte att diagnosticeras. Men han åt bara potatismos och fisk, aldrig grönsaker, frukt eller någonting annat. Till slut gick han över till bröd, pasta och ketchup. Jag antog att hans "cravings" för dessa berodde på att han inte tålde dem, så som många allergiker upplever. När man är allergisk mot något vill kroppen ha mer av det, för de håller på att vinna kriget och dessa opiumliknande substanser tvingar en att hela tiden äta mera. Men jag kunde inte ta bort någonting ur maten utan att ersätta det med annat och jag ville inte tvinga honom samt att jag inte visste riktigt vad jag skulle göra. Han ville inte heller äta något annat än tonfiskpizza, kyckling och pommes frites och inbakad fisk och potatismos. Vad skulle jag ge honom? Än idag håller jag på att byta ut, steg för steg och vänja honom vid sitt nya liv.

Robert Morsend och FullyRawKristina var de som fick mig att se hur allting hängde ihop och i och med att jag lyssnade på Robert Morsend förstod jag att frukt var svaret. Det är genom frukt som jag kommer bli frisk. Så jag testade på mig själv.

Frukt och mättnad

Jag började äta apelsin, banan och torkad frukt. Men jag blev inte helt mätt och åt därför också ris, potatis och annat. Jag tog det stegvis. Jag började känna en förändring i mina känslor. Saker och ting fick plötsligt mening och kändes roliga, även om städning inte tycks vara roligt, så gjorde det det nu. Jag började att vara mer social och öppen. Jag såg en förändring i hyn, eftersom jag drack färskpressad apelsinjuice (8-12 st) per dag. Hyn blev inte torr som den varit tidigare. Jag åt bananer (3-9 st/dag) och kände att min sömn blev bättre. Jag åt mandel, persilja och järnrik mat. När jag åt sallader åt jag också frukt till, eftersom jag inte klarade av att äta några större mängder sallader utan frukt till i form av hela frukter eller juice.

Förstoppning

Jag började få bättre mage, även om förstoppningar fortfarande förekom. Ryggvärken längst ner i ryggraden, som gynekologen sa berodde på kalciumbrist, stärkte jag nu med apelsinjuicen och sesamfrön med honung. Järntabletterna slutade jag ta och ersatte de med järnrik persilja, torkad frukt (aprikoser) och mandel. Jag började må bättre inte bara emotionellt och psykiskt utan också fysiskt.

Jag kände inte längre ett stort behov av en viss föda, socker eller annat, däremot kände jag mig inte helt mätt. Jag lyssnade på Rawfoodkristina att det är viktigt att dricka och äta tillräckligt och det var både dyrt och svårt. Därför kunde jag inte gå över till Rawfood helt och hållet. Men var och varannan dag var det bättre och bättre mat jag fick i mig, men det var också ett stort jobb att veta vad jag skulle äta. Inte bara jag, utan även min son som jag inte visste vad han blev mätt på. Det var ett heltidsjobb.

Förkylning försvann

När min sinusitis försvann och jag inte blev sjuk mera, inte heller mina barn, medan alla runtomkring mig, släkt och vänner blev sjuka i ögoninflammation som varade i över två veckor (min son fick det i två dagar och jag en halv kväll), då visste jag att jag var på rätt väg. För tre år sedan trodde jag att möglet i rummet och fuktigheten var det som gjort mig extremt sjuk (vilket det till stor del gjorde då), men när jag inte blev bättre efter det togs bort, då visste jag inte vad jag skulle göra.

Folk omkring mig blir sjuka nu när det är vinter, men jag håller mig frisk. Mitt öra har blivit bättre och är nästan helt återställd (det andra är dövt), jag nyser inte, jag tål till och med att äta mandel och nötter. Jag fick ingen ögoninflammation trots att jag rört vid andras ögon som haft inflammation. Jag sover bättre om nätterna. Jag orkar gå i trappor och besöka folk igen (även om det bara är tillfälligt). Jag är långt ifrån återställd men jag är på god väg och jag tittar i mina ögon för att se hur mycket mucus (vitt) som försvunnit från ögonen och om den blå ringen minskat.

Lymfsystemet och acne

Den blå ringen minskar när man svettas och sätter igång lymfsystemet. Lymfsystemet har både jag och min son haft problem med. Jag fick till och med ta bort en lymfa i ljumskarna till slut för att den var så inflammerad för tio år sedan. Läkarna förstod inte varför jag hade det (och det berodde på att jag utvecklat allergier). När jag tog bort nötter, socker och pasta från min kost försvann också finnarna. Nu äter jag nötter igen, men får inga finnar och allergin mot nötter är borta.

Tyvärr svettas jag inte än, jag tränar inte heller. Det fattas. All mucus (det vita som bildar cancer och annat), försvinner när man svettas, hostar och går på toaletten. Det vita i bajset är mucus och jag har sett det i många år hos mig. Det ser ut som slem. Jag trodde att jag åt för mycket. Men min vikt har varit stabil (71-75 kg). Nu under graviditeten gick jag ner till 71 de första 4 månaderna och de två sista, då jag ätit mest frukt (har jag blivit smalare och finare (men bebisen och fostervattnet har vuxit). Jag väger nu 75 kg i sjätte månaden.

Värk

Värken i ländryggen har ersatts med en värk strax bakom levern. Jag tror att levern håller på att detoxificeras. När jag nös för en vecka sedan gjorde det ont i levertrakten på framsidan under revbenen, nu har jag ont i ena högra stjärten och strax bakom levern i ryggen. Jag nyser inte längre och jag väntar på att kroppen ska läkas, dag för dag.

Jag väntar med spänning på vad nästa sak blir.

Vill du läsa mer? Här finns fler artiklar.



söndag 19 januari 2014

Gluten och laktosfri frukost?

Nu sitter jag här och oroar mig över vad jag ska ge min son till frukost i morgon igen. Jag har slut på banan och apelsin, det finns bara soja-mjölk och glutenfritt mjöl. Vad ska jag göra? Det kanske blir pannkakor till frukost imorgon igen. Stackarn!


lördag 18 januari 2014

Vad gör man när man är utomlands?

Vad gör man när man är utomlands och man ska hitta gluten- och laktosfri frukost, lunch, middag och kvällsmat och det ska dessutom vara på budget och tillagas själv? Det är min största gåta just nu. Det är min tioårige son som ställer till det mest, då frukt inte räcker...